602 602 299, 724 259 620

info@roubenyobklad.cz

Zrubový obklad

Stavba roubenky do milionu?

Stavba roubenky do milionu?

Stavba roubenky do milionu?

Postavit si vlastní roubenku s omezeným rozpočtem, roubenku do milionu? Proč ne. Když nechybí odvaha a chuť, tak se cesta vždy najde.
Tato myšlenka není úplně nereálná. Záleží však na rozsahu stavby roubenky. Na tom jestli jsme schopni zapojit vlastní sílu, rodinu anebo známé do prací na projektu. Cena 1 milion korun za roubenku je ve většině případů nabízených projektů, cena za hrubou stavbu. Z toho důvodu je nutné počítat s dalšími výdaji na koncové a zařizovací prvky.
Zamilovali jste se do kouzla roubených staveb a vaším záměrem je si postavit roubenku do milionu? Překážkou je ale nejen rozpočet a legislativa, která na konstrukci roubenek klade jiné požadavky než v minulosti, řešením je alternativní konstrukce. Dnes už tradiční roubená stěna z masivních trámu nesplňuje požadavky na součinitel prostupu tepla dle platných norem. Proto vznikají nové konstrukční systémy roubených staveb, které jsou navíc doplněny o tepelnou izolaci.

Roubenka do milionu

Možností jak postavit roubenku nebo poloroubenku do milionu je použítí jiné technologie stavby se stejným vizuálním efektem. Toto řešení nabízí roubený obklad. Je to stavebnicový systém, který lze montovat na jakoukoli konvenční konstrukci stavby. Roubený obklad věrně imituje vzhled roubenky natolik, že je z pohledové vzdálenosti prakticky k nerozeznání od trámové stavby, jak z exteriéru tak interieru. Přitom jsou plochy stále z masívního dřeva. Jen nosná konstrukce je nahrazena levnějším materiálem, anebo materiálem s lepšími izolačními vlastnostmi. Tímto se rozšiřuje výběr použitého materiálu, z přihlednutím na cenu, rychlost stavby a její vlastnosti.

Roubenka do milionu - výhody 

Naše řešení imitace roubeného obkladu již využilo spoustů klientů, kteří si chtěli splnit sen o bydlení v roubence. Hlavní výhody tohoto řešení jsou tyto:

Věříme, že Vás tento podnět k roubence do milionu jistě přiblíži. Více informací o roubeném obkladu si můžete přečíst zde. 

Vloženo: 10.05.2022
Roubenka do 1 milionu
Roubenka do milionu
Roubenky do milionu