602 602 299, 724 259 620

info@roubenyobklad.cz

Zrubový obklad

Blog

Proč si vybrat dřevěný obklad fasády

Proč si vybrat dřevěný obklad fasády

Řada lidí sní o bydlení v dřevěném domě. V roubence, srubu nebo jiné stavbě ze dřeva. Dřevěné stavby mají spoustu dobrých specifický charakter a vypadají opravdu skvěle. Každému však nemusí vyhovovat vlastnosti těchto konstrukcí. Dřevěnice dlouho sedají a musí se dodatečně izolovat. Obavy pramení i z akustických projevů, praskání ve dřevě při sesychání. Jsou tady také jinak nastavené podmínky a regulativy z hlediska požární ochrany. To je pro některé milovníky dřeva důvodem ke hledání alternativ.

... číst více ... | Vloženo: 26.09.2022
Kotvení dřevěných fasadních palubek

Kotvení dřevěných fasadních palubek

Fasadní palubky je možno kotvit k podkladu buď viditelnými spojovacími materiály anebo použít spoj který není viditelný. Viditelnými kotvícími prvky fasádních palubek bývají vruty nebo hřebíky. Tyto materiály musí mít vysokou odolnost proti povětrnostním vlivům jinak mohou způsobovat nežádoucí zabarvení palubkových fasád způsobené korozí. 

... číst více ... | Vloženo: 01.02.2023
Dřevěné obložení

Dřevěné obložení

Dřevěného obložení se využívá všude tam kde je vznesen požadavek na zvýšení estetického dojmu stavebního nebo jiného prvku, jako zakrytí nevzhledných, nosných konstrukcí a rozvodů. K ucelení prostoru, anebo všude tam kde dřevo ochrání skladbu konstrukce, která je náchylná na vnější vlivy.

... číst více ... | Vloženo: 12.11.2022
Dřevěné obložení chaty

Dřevěné obložení chaty

Řada majitelů dřevěných chat, kteří začali uvažovat o stavbě nebo rekonstrukci chaty, přemýšlí nejen o konstrukčním řešení, ale také jak bude chata vypadat. Dřevěné obložení chat je tradiční způsob a do prostředí, ve kterém se chaty stavěly a i dnes staví, se vyloženě hodí. Na výběr je řada způsobu, jaký dřevěný obklad chaty zvolíme. Nejznámější a dříve hojně používané jsou klasické dřevěné palubky, které se nejvíce hodí k zakrytí spodní konstrukce střechy. Lze ji taktéž aplikovat na obvodové stěny nebo příčky, ale v dnešní době je možné vybírat z širšího sortimentu. K dispozici jsou materiály různých profilů, tlouštěk a způsobu kotvení.

... číst více ... | Vloženo: 10.12.2022
Stavba roubenky do milionu?

Stavba roubenky do milionu?

Postavit si vlastní roubenku s omezeným rozpočtem, roubenku do milionu? Proč ne. Když nechybí odvaha a chuť , tak se cesta vždy najde.
Tato myšlenka není úplně nereálná. Záleží však na rozsahu stavby roubenky. Na tom jestli jsme schopni zapojit vlastní sílu, rodinu anebo známé do prací na projektu. 

... číst více ... | Vloženo: 10.05.2022
Rekonstrukce roubenky

Rekonstrukce roubenky

Každá roubenka stárne. Některá rychle, jiná vypadá stovky let stejně. To záleží na použitém materiálu, konstrukci, stanovišti, způsobu užívání, údržbě a mnoho dalších aspektech. Když příjde čas, kdy roubenka přestane vyhovovat nebo hůř, je natolik zanedbaná, že bezpečně užívat nelze, přichází čas roubenku rekonstruovat.

... číst více ... | Vloženo: 24.01.2023